dimarts, 14 de desembre del 2010

Què en coneixen els mestres i professors? Què en pensen aquest de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya?

A mesura que hem anat fent el blog, hem pensat que potser, si estem parlant de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya i aquesta és una eina que va principalment dirigida cap als mestres i professors, seria interessant saber què en pensen aquests sobre l'eina. Per això, hem fet un formulari a 20 mestres i professors d'Infantil i Primària.











A les respostes hem pogut concloure un seguit de conclusions. 


Com podem veure en aquest gràfic, tots els professors i mestres als que els hem passat el formulari coneixen l'eina sobre la que portem treballant en tot el blog.










Tot i que cap d'ells ha dit que no l'utilitza, pensava que dirien qu el'utilitzen més. D'acord que hi ha alguns d'ells que l'utilitzen molt, però també hi ha un alt percentatge que diu que no l'utilitza gairebé mai. És possible que no l'utilitzin tant perque no n'estan del tot inflormats. 







Com és bastant normal, poca gent a dit que utilitzi aquesta eina sempre per treballar continguts a classe, ja que s'ha d'anar alternant amb altres mètodes d'aprenentatge.
Els mestres o professors que han dit que no l'utilitzen mai per treballar continguts a classe potser és perquè no n'estan del tot informats o perquè no s'acaben de trobar a gust amb l'ús de l'ordinador per a nens tant petits.






Com podem comprovar en aquest gràfic, l'eina més utilitzada és la Zona Clic o JClic. En canvi, la menys utilitzada és la Coleix.







Altres eines que els mestres i professors també utilitzen són l'Alexandria, l'Edu365, l'Aula oberta, l'Odissea, l'Eduwiki...

La majoria d'ells ens han fet saber que ho troben sobretot recomenable per infants d'Educació Primària, per sobre dels d'Educació Secundària i Infantil. 

Molts d'ells pensen que és bastant senzill saber utilitzar aquesta eina. 

A la pregunta de "Quins aspectes milloraries de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya" han respost...

La efectivitat....pels mestres que actualment intentem fer el concurs de trasllats via telemàtica ens trobem amb un aplicatiu NEFAST i obsolet que no ens permet fer les coses tan be com caldria.
Les experiències de centres Ampliaria l'oferta d'activitats de la zona clic d'infantil (és la que utilitzo i conec)
Sempre es pot millorar: 1- Solucions problemes xarxa, programació informàtica ... 2- La recerca d'informació especifica d'un tema i donar diverses respostes.
Innovar amb nous contiguts i noves activitats.
Els nens fan servir el clic amb la profesora de reforç i jo l'utilitzo com eina d'informació, de manera puntual,per tant no puc dir exactament que milloraría.
Cada cop es va actualitzant e incorporant noves coses com per exemple recursos per a pissarres digitals cosa que s'agraeix i fins fa poc no hi era.
- L'organització i classificació dels continguts.- Un espai on hi trobessim webs de mestres on es pugués compartir informació.
Un espai per donar a conèixer bones pràctiques en tots els àmbits, matèries i nivells; links a pàgines web d'escoles d'altres països, espai de comparatives dels nostre sistema educatiu amb d'altres, espai per donar a conèixer l'excel·lència educativa dels nostres mestres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada