dimecres, 8 de desembre del 2010

Edu Wiki i Viquiatles

Edu Wiki:


L'accés a aquesta pàgina web, el trobem a la pàgina d'inici de l'Xtec, banda dreta.


Eina que ens permet integrar les TIC en el currículum però alhora ens permet poder compartir les activitats que fem als nostres centres per tal d'apendre mútuament o ajudar-nos a resoldre dubtes. A l'eduwiki es disposa d'un espai destinat al professorat amb intenció der compartir i fer xarxa.
Dins l'espai trobarem al bloc de l'eduwiki on podrem anar explicant com treballem amb l'alumnat i un llistat RSS dels blogs.
La pàgina web es troba organitzada de la següent manera:
De la part superior trobarem primer de tot a la banda esquerra un enllaç per crea't un compte o iniciar sessió com a usuari.
A la banda esquerra de la part superior trobem quatre pestanyes:

La primera anomenada: Pàgina és la pàgina d'incici a la part central a dalt ens trobem un apartat de propsostes de temes a treballar en el més que ens trobem, a la part central més a baix ens trobem un model d'entrada per quan es vulgui editar de nou, també més a sota ens trobem un apartat que té com a títol novetats on podem observar les entrades més recent,s i finalment, a la part de sota del tot ens trobem una descripció del que és aquesta. A la part inferior dreta ens trobem un enllaç al forum, un enllaç al blog de l'eduwiki i un enllaç a les darreres actualitzacions que s'han dut a terme.
La segona pestanya anomenada discussió ens condueix a una pàgina on els professors pengen el material dicàctic que estan treballan amb els alumnes.
Mostra la font
Historial: És una recopliació d'enllaços de totes les persones que són usuaris hi han afegit informació a la pàgina de discussió. Al clicar l'enllaç en conduira a veure les aportacions que ells han fet.
A la banda esquerra d'aquesta pàgina també trobarem un seguit de pestanyes:

Comencem : pàgina inicial
Estrategies i recursos: espai on el grup de treball de l'Eduwiki intercanvia recursos, enllaços, propostesi tot tipus de document.
Cerca: Espai per a cercar material didàctic
Eina i tutorial : conjunt d'explicacions i descricions que ns ajuden a aprendre a utilitzar material didàctic. Els tutorials que hi torbarem son els següents:
Registre, vull formar part d'aquest equip
Crecació d'una entrada nova
Copiar i enganxar des de el processador de text
Com fer ellaços , relació a allò que escrivim, a una web; a una plana que encara no existeix.
Imatges : I·lustren la nostra públicació., intoduir la imatge a wiki, a les nostres aportacions.
Widgets : il·lustren les nostres entradesamb videos i altres materials multimèdia, viquiatles,viquiatles de video, de fotografia,presentació de diapositiva,que són les plantilles de witgets.
Una altra manera d'introduir videos i altres materials múltimedia: les etiquetes
Recerca del contingut utilitzem tots els recursos de l'eduwiki.
Carregar imatges: espai per afegir imatges als llocs web.
5. Apartat de navegació: Està distribuit de la següent manera:

Fòrum: lloc on s'escriuen els dubtes i opinions

Ajuda: Instruccions d'usuaris avançats que volen aprofundir en el funcionament de l'Eduwiki.

Actualitat: noticies relacionades amb la pagina canvis més recents: Informació dels canvis que s'han produït recentment.

Pàgina a l'atzar: L'ordinador a l'atzar ens condueix a una pàgina web de contingut educatiu.

Apartat eines es troba distribuit de la següent manera:

Carrega

Pàgines espacials: Classificació de conjunt de pàgines que té la web


Enllaços:

Conjunt d''enllaços a altres pàgines web de caracter educatiu.Viquiatles:

Viquiatles és un projecte que té com a objectiu crear coneixement compartit entre l'alumnat de Primària i de Secundària de les escoles i instituts de Catalunya, biblioteques, casals.... a través de continguts publicats a l'eduwiki i de mapes realitzats amb Google Maps.Què ens podem trobar a Viquiatles?


Google Maps és el servei gratuït de Google per visualitzar mapes interactius. Ofereix la capacitat de fer acostaments o allunyaments per mostrar el mapa. Per això, qualsevol contingut que requereixi una explicació en un mapa esdevé el contingut ideal de la viquiatles: mapes històrics, mapes que situïn elements en el territori, per exemple:

■Jocs i activitats autòctones de cada comarca
■Jaciments de fòssils o minerals
■Variants lingüístiques amb expressions concretes
■Recorreguts i camins d'interès cultural
■Mapes amb la flora o la fauna d'un territori
■etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada